Minden, amit a JAVA-ról tudni kell... - 1.rész

Miért tanuljak JAVA-t?A legnagyobb cégek 90%-a JAVA-ban fejleszti alkalmazásait. Ez egyben azt is jelenti, hogy nagyon sok JAVA programozót keresnek a munkaerőpiacon Szegeden és a világban mindenhol.

A JAVA gyakorlatilag az összes számítógépes platformon fut, amelyet a JAVA Virtual Machine biztosít. A JAVA-val Androidos alkalmazásokat is fejleszthetünk, amióta az Android Operációs rendszer biztosítja ezt.

A JAVA-t ne téveszd össze a JAVA scripttel! A JAVA egy általános programozási nyelv, amely sokkal könnyebb, mint a C++, ami egy sokkal bonyolultabb programozási nyelv.

4

Tanulhatóság

4

Közösségek

5

Karrier lehetőség

5

JAVA jövője

Felhasználóbarát

Általánosan a JAVA nyelvet olyan módon alakították ki, hogy annak elsajátítása kezdő programozók számára is könnyű legyen.


public class HelloWorld {

      public static void main(String[] args) {

      // Prints "Hello, World" to the terminal window. 

      System.out.println("Hello, World");

       } 

}


Már a legegyszerűbb kód is érthető, ugye? ;-)

Könnyű használni

A JAVA magas szintű programozási nyelv, ami azt jelenti, hogy sok esetben programozóként nem a számítógép programozás mély részleteivel kell foglalkozni (pl. a memória kezelés). Tehát a programozás során a tényleges feladat részleteire tudsz koncentrálni ahelyett, hogy a számos apró részlet elvonná a figyelmedet.

Az eleje nehéz…

A könnyű használhatóság természetesen feltételezi, hogy valaki megismerte, megtanulta a JAVA nyelvet. A JAVA nyelv sok szigorú szabályra épül, és egyben számos lehetőséget biztosít egy-egy probléma megoldására. Viszont ahhoz, hogy egy-egy feladatra hatékony kódot tudj írni, meg kell tanulni a JAVA nyelv lehetőségeit. 


Miért JAVAsoljuk számodra a CheckPoint-IT moduláris JAVA képzését?

Elsőre azt kell mondjuk, hogy a JAVA nyelv elsajátítása nagy tanulási időt kíván. Éppen ezért JAVA képzésünket több részre, ún. modulokra bontottuk. A bevezető modul megadja a szükséges alapokat, ennek megfelelően rövidebb és olcsóbb. Ennek a modulnak természetesen az az elsődleges célja, hogy elsajátítsd a JAVA nyelv alapjait, viszont ennek másik fontos szerepe is van: a bevezető JAVA képzés során kiderül az, hogy valóban szereted-e a JAVA nyelvet és szívesen dolgozol-e benne. Tehát ennek a bevezető modulnak fontos célja az is, hogy csökkentsük azt a kockázatot, amely egy nagy képzési modulra fordítandó időt és pénzt jelenti.
Ha a bevezető modul elvégzése után továbbra is érdekes a JAVA programozás, akkor várunk a JAVA Massive modulunkban. Ezt kellő motivációval elvégezve reálisan alapszintű JAVA programozónak tekintheted magad.