A karrier útról, esélyekről

Két év után büszkén elmondhatjuk, hogy sok olyan kollégánk lett, akiknek segíteni tudtunk, hogy immár sikeresen dolgozzanak IT-sként tovább Szegeden. Ennyi tapasztalattal a hátunk mögött már össze tudjuk foglalni, hogy melyek azok a tényezők, amelyek ahhoz vezetnek, hogy leendő hallgatóink sikeresek legyenek:
-        Kellő motiváltság
-        Testben és lélekben is jelen lenni a tanórákon
-        Proaktív együttműködés oktatóinkkal
-        Az órán kívüli gyakorló feladatokkal való elkötelezett foglalkozás, sőt, egy kicsit még több is: Elszántság és tudatos felkészülés a CITEC-nél megszerzett tudással való elhelyezkedésre.

Lehet azt mondani, hogy de hiszen bármely más szakmára nézve is hasonló a helyzet. Ez igaz, de azért a programozás egy kicsit mégis más.

Sok esetben a leendő kollégáink legfőbb problémája nem is az, hogy képesek-e megtanulni kódolni. Számunkra is meglepetés, hogy mennyire könnyen tanulnak meg programokat írni. A leküzdendő probléma inkább az, hogy a hagyományos iskolai képzés örökségeként sokakkal előfordul, hogy nem szeretnek gondolkodni: Gondoljunk csak vissza a legtöbbek számára unalmas matekórákra. Pedig lehet, hogy a matekórák nem is voltak olyan unalmasak…


Természetesen a megélhetés kényszere már mindjárt más aspektusban jeleníti meg az unalmasnak vélt dolgokat is. Ezt pedig hívhatjuk úgy is, hogy egészséges MOTIVÁCIÓ!


Mi a CheckPoint-IT-nál (CITEC) minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy motivált maradj. Ennek titka nemcsak abban rejlik, hogy érdekes gyakorlati feladatokon keresztül tanítunk meg kódolni, hanem abban is, hogy beszélgetünk veled és megtaláljuk azokat a pontokat az életedben, amelyek korábban megakadályoztak abban, hogy motivált vagy sikeres legyél. Ezeket az egyéb tényezőket nevezzük „soft-skill”-eknek, amelyekről hamarosan írni fogunk még újabb blog bejegyzésben.
Ha tanulsz, a kérdés alapvetően már nem az, sikerül-e állást találnod a CITEC-ben megszerezhető tudással. A hangsúly sokkal inkább azon van, hogy mikor. Ha a képzésben az előre haladásod egyenesvonalú, akkor két modul elvégzése után is sikeres lehetsz. Melyik két modul? Ilyen tekintetben majdnem mindegy. A CITEC rendszere ugyanis úgy épül fel, hogy az alapozás pusztán annyira direkt technológiai irány, amennyire biztosítja a technológiai ismeretek megszerzését, ugyanakkor meglapozhatja a képzésen belüli irányváltást, ha úgy alakul.


Mi történik, ha az alapozás közben kiderül, hogy célszerűbb lenne más irányba folytatni a tanulmányaidat, mint ahogyan azt eredetileg gondoltad? A saját utad a CITEC univerzumban lehetőséget ad Neked, hogy módosíts. Úgy módosíthatsz, hogy az előrehaladásod üteme nem törik meg. Amit ebben – talán eddigi tapasztalataiddal szemben – fel kell vállalnod, hogy időben felismerd a saját érdeklődésedet és érdekeidet, s erre építve – javaslatunk alapján - módosítod a tanulási utadat.
Mindehhez kollégáink közvetlen és folyamatos segítséget adnak. Oktatóink, oktatás szervezőnk és mentoraink Veled együtt értékelik teljesítményedet, haladásodat, és szükség szerint javaslatot tesznek a változtatás irányára.
Az eddigi sikeres elhelyezkedések tapasztalatai alapján ezek így együtt szükségesek a karrierváltáshoz.

Várunk vissza, hamarosan folytatjuk!


További blogok  Érdeklődöm